:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/R3PFeuwwbqiuLgzXpbPv/c54acad211403f0a5911608f0ec13f.jpeg)
Źródło: ildipapp from Canva
Makaron z tuńczykiem i pomidorami
Przepis na makaron fusilli z tuńczykiem i pomidorami, odpowiedni na weekendowy lunch lub kolację.
Składniki
- 200 gramy Makaron
- 2 puszki Tuńczyk w solance
- 2 szt pomidory
- 4 goździki Czosnek
- oliwa z oliwek
- Sól i czarny pieprz
- Ser do posypania
Najnowsze ulotki
Procedura
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
Umyj pomidory, usuń szypułki i pokrój na małe kawałki.
Obierz i drobno posiekaj czosnek.
Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, dodać czosnek i smażyć przez około 1 minutę.
Następnie dodaj pomidory na patelnię i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
Następnie dodaj tuńczyka bez zalewy, wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 2 minuty.
Dopraw solą i pieprzem i wymieszaj wszystko razem.
Odcedź gotowy makaron i dodaj go na patelnię z tuńczykiem i pomidorami.
Wymieszaj wszystko razem i gotuj na wolnym ogniu przez chwilę, aby połączyć smaki.
Na koniec udekoruj makaron tuńczykiem i pomidorami startym serem i podawaj.