REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/qfqs1HBw0O-FB3ZWRaKH/10306d25b252b11a7b065df4eb449d.png)
Źródło: Ildi via Adobe Stock
Makaron z brukselką
Sycący i zdrowy makaron z brukselką i parmezanem. To danie jest łatwe do przygotowania i idealne na szybki lunch lub kolację.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Makaron
- 500 g Makaron twojego wyboru
Brukselka
- 400 g Brukselka
- 2 Łyżka stołowa oliwa z oliwek
- 1 Łyżeczka sól
- 1 Łyżeczka Czarny pieprz
Do podania
- 100 g Starty Parmezan
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
1. Krok
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Upewnij się, że jest al dente.
2. Krok
Podczas gotowania makaronu, przekrój brukselkę na pół i smaż ją na patelni z oliwą z oliwek, aż stanie się miękka i zbrązowiała. Przypraw ją solą i czarnym pieprzem.
3. Krok
Odcedź makaron i dodaj go do patelni. Dobrze wymieszaj go z brukselką i posyp startym parmezanem.
4. Krok
Podawaj makaron od razu i ciesz się nim lub pozwól sobie na smak!