REKLAMA

Źródło: Ildi via Adobe Stock

Makaron z brukselką

Sycący i zdrowy makaron z brukselką i parmezanem. To danie jest łatwe do przygotowania i idealne na szybki lunch lub kolację.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Makaron

  • 500 g Makaron twojego wyboru Dodano do

Brukselka

  • 400 g Brukselka Dodano do
  • 2 Łyżka stołowa oliwa z oliwek Dodano do
  • 1 Łyżeczka sól Dodano do
  • 1 Łyżeczka Czarny pieprz Dodano do

Do podania

  • 100 g Starty Parmezan Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Ugotuj makaron zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Upewnij się, że jest al dente.

2. Krok

Podczas gotowania makaronu, przekrój brukselkę na pół i smaż ją na patelni z oliwą z oliwek, aż stanie się miękka i zbrązowiała. Przypraw ją solą i czarnym pieprzem.

3. Krok

Odcedź makaron i dodaj go do patelni. Dobrze wymieszaj go z brukselką i posyp startym parmezanem.

4. Krok

Podawaj makaron od razu i ciesz się nim lub pozwól sobie na smak!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy