REKLAMA
Źródło: FB: Varenie a Pečenie je Radosť ?
Łosoś smażony na patelni
Przepis na najlepszą marynatę do łososia, którą kiedykolwiek przygotowaliście.
REKLAMA
Składniki
porcje
6
- 1 kg łosoś filet
- 4 szt ząbek czosnku
- 4 łyżka stołowa Sojowy sos
- 4 łyżka stołowa keczup
- 2 łyżka stołowa ocet
- 3 łyżka stołowa olej
- pieprz czarny mielony
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
70 min.
1. Krok
Łososia umyjemy.
2. Krok
Przygotuj marinadę w misce. Wymieszaj przeciśnięty czosnek z keczupem, sosem sojowym, olejem, przyprawami i octem.
3. Krok
Łososia smarujemy marynatą i pozostawiamy na 1 godzinę do odpoczynku.
4. Krok
Łosoś smażymy na patelni i możemy podać na przykład z puree ziemniaczanym.