REKLAMA

Łosoś pieczony z piekarnika

Dobrze rozgrzewamy patelnię z oliwą z oliwek i mocno pieczemy filety z łososia z obu stron wraz z pokrojonym na plasterki koperkiem włoskim. Pozostawiamy niektóre liście na ozdobę. Podczas smażenia drugiej strony łososia, wyciskamy na filety pół pomarańczy i pół cytryny. Solimy i dodajemy gałązkę rozmarynu. Możemy także dodać łyżkę masła dla smaku, ale jest to kwestia indywidualna.

REKLAMA

Składniki

porcje
2
  • 2 kawałek łosoś Dodano do
  • pomidory koktajlowe Dodano do
  • 1 kawałek cytryna Dodano do
  • 1 kawałek pomarańczowy Dodano do
  • 1 kawałek Koper włoski Dodano do
  • oliwa z oliwek Dodano do
  • sól Dodano do
  • Rosemary Dodano do
REKLAMA

Procedura

25 min.
1. Krok

Rozgrzewamy patelnię z oliwą z oliwek i szybko smażymy filety z łososia z obu stron razem z pokrojonym w plasterki fenkułem. Ziele zostawiamy do ozdoby. Podczas smażenia drugiej strony łososia, wyciskamy na filety pół pomarańczy i pół cytryny. Solimy i dodajemy gałązkę rozmarynu. Możemy również dodać łyżkę masła dla smaku, ale to jest indywidualne.

2. Krok

Gdy filet jest pięknie różowy, przenieśmy go do naczynia żaroodpornego, polejemy sokiem i dodajemy pomidorki cherry. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 10-15 minut, obserwując, aby łosoś nie wyschnął.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy