Kurczak z pieczarkami
Przepis dla niewymagających
Składniki
- 300 g Tekst: kuda grudi
- 300 g pieczarki
- 1 Średni The Onion
- 150 ml śmietana kremówka
- olej
- Sól
- Czarne pieprz
- ziemia Narzędzia
- Czosnkowe przyprawy
- 400 ml Rosół bulion
Najnowsze ulotki
Procedura
Mięso kroimy na małe kawałki, solimy i pieprzymy. Dodajemy olej i mieszamy.
Co jakiś czas mieszamy na patelni do zrumienienia (nie dodajemy więcej oleju). Gdy skończymy, usuwamy z patelni.
Następnie przygotowujemy pieczarki do pieczenia mięsa. Dobrze je czyścimy i kroimy na większe kawałki. Dodajemy olej do patelni i podsmażamy pieczarki. Po około dwóch minutach dodajemy drobno posiekaną cebulę i smażymy razem jeszcze chwilę. Doprawiamy mielonym kminkiem, dodajemy sól, czarny pieprz, czosnkowy pieprz, zalewamy bulionem i gotujemy na średnim ogniu przez 10-15 minut.
Dodajemy śmietanę kremową i pozwalamy zgęstnieć. Do gotowego sosu dodajemy na koniec już upieczone mięso i mieszamy.
Podajemy z ryżem lub puree ziemniaczanym.