REKLAMA
Kurczak w chrupiącej panierce
Chrupiące kotlety z kurczaka.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 4 filet z kurczaka
- sól
- pieprz czarny mielony
- sok z cytryny
- 2 kawałek jajko
- 2 Łyżeczka Mączka skrobiowa
- 20 g parmezan
- 100 g Chipsy ziemniaczane
- Olej do smażenia
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Piersi z kurczaka pokroić w plastry i doprawić z każdej strony solą i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny i odstawić na 20 minut.
2. Krok
Ubij jajka ze skrobią i parmezanem.
3. Krok
Rozgnieć chipsy ziemniaczane.
4. Krok
Kotlety z kurczaka obtoczyć w jajku, a następnie w frytkach i od razu smażyć na rozgrzanym oleju.
5. Krok
Usmażone piersi odsączyć na papierowej serwetce.