REKLAMA
Kubeczkowy ciasto czekoladowe Margot
Proste ciastko, nawet początkujący gospodarz może je upiec.
REKLAMA
Składniki
porcje
10
Kosz
- 2 jajko
- 1 kubek cukier puder
- 2 kubek mąka półgruboziarnista
- 1 proszek do pieczenia
- 1 cukier waniliowy
- 1 szklanka mleka
- 250 ml śmietana kremówka
- 100 ml olej
- 100 g Czekoladka Margot
- 3 łyżka stołowa orzechy włoskie
Polewa czekoladowa
- 100 g gotowanie czekolady
- 80 g Tłuszcz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
40 min.
1. Krok
Użyjemy szklanki 200ml. Jajka mieszamy z cukrem, dodajemy olej, mleko, śmietanę i startą czekoladę. Na koniec dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia.
2. Krok
Ciasto wylewamy na natłuszczoną i obsypaną mąką blaszkę, po czym wkładamy do nagrzanego piekarnika do upieczenia.
3. Krok
Przygotujemy lukier. Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki i topimy ją w kąpieli wodnej. Dodajemy zmiękczony tłuszcz i mieszamy do uzyskania gładkiej masy.
4. Krok
Upieczony jeszcze gorący placek polewamy polewą i posypujemy całą górę posiekanymi orzechami, a następnie pozwalamy mu zastygnąć. Teraz tylko kroimy i parzymy do niego kawę. Smacznego