REKLAMA
Źródło: Freepik
Kruche Ciasteczka
Pyszne i kruche ciasteczko, które rozpływa się w ustach. Idealne na czas herbaty lub jako przekąska.
REKLAMA
Składniki
porcje
12
- 200 g masło
- 100 g cukier
- 300 g Mąka
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
25 min.
1. Krok
Rozgrzej piekarnik do 190°C i wyłóż blachę papierem do pieczenia.
2. Krok
Ubij masło i cukier razem, aż będą gładkie i kremowe.
3. Krok
Powoli dodawaj mąkę do mieszanki masła, ciągle mieszając, aż powstanie ciasto.
4. Krok
Rozwałkuj ciasto na lekko oprószonej mąką powierzchni do około 1 cm grubości.
5. Krok
Wytnij ciastka za pomocą foremki do ciastek i umieść je na przygotowanej blasze do pieczenia.
6. Krok
Piec przez 15-20 minut lub do momentu, kiedy będą złotobrązowe.
7. Krok
Po upieczeniu wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia na metalowej kratce przed podaniem.