REKLAMA

Źródło: Freepik

Kruche Ciasteczka

Pyszne i kruche ciasteczko, które rozpływa się w ustach. Idealne na czas herbaty lub jako przekąska.

REKLAMA

Składniki

porcje
12
  • 200 g masło Dodano do
  • 100 g cukier Dodano do
  • 300 g Mąka Dodano do
REKLAMA

Procedura

25 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 190°C i wyłóż blachę papierem do pieczenia.

2. Krok

Ubij masło i cukier razem, aż będą gładkie i kremowe.

3. Krok

Powoli dodawaj mąkę do mieszanki masła, ciągle mieszając, aż powstanie ciasto.

4. Krok

Rozwałkuj ciasto na lekko oprószonej mąką powierzchni do około 1 cm grubości.

5. Krok

Wytnij ciastka za pomocą foremki do ciastek i umieść je na przygotowanej blasze do pieczenia.

6. Krok

Piec przez 15-20 minut lub do momentu, kiedy będą złotobrązowe.

7. Krok

Po upieczeniu wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia na metalowej kratce przed podaniem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy