REKLAMA

Kremówka z truskawkami

REKLAMA

Składniki

porcje
5

Składniki

  • 1 opakowanie ciasto francuskie Dodano do
  • 1 jajko Dodano do
  • Truskawka Dodano do
  • Cukier puder do posypania Dodano do

Krem waniliowy

  • 250 ml mleko Dodano do
  • 20 g Prawdziwa waniliowa śmietana do pudding Dodano do
  • 1 łyżka stołowa cukier brązowy Dodano do

Krem śmietankowy

  • 200 ml śmietana do ubijania Dodano do
  • 1 Pakiet Waniliowego cukru z laską wanilii Dodano do
  • 1 łyżka stołowa cukier puder Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Ciasto francuskie kroimy na 10 części

2. Krok

Przenieśmy na blachę, posmaruj jajkiem i piecz w nagrzanym piekarniku do 180' około 12 minut

3. Krok

Zrobimy budyń i pozwolimy mu ostygnąć

4. Krok

Ubijemy śmietanę z cukrem waniliowym i pudrem cukrowym

5. Krok

Truskawki kroimy

6. Krok

Schłodzone ciasto napełniamy kremem waniliowym, następnie śmietaną, dodajemy truskawki i przykrywamy drugim ciastem

7. Krok

Posypujemy cukrem pudrem i odstawiamy do ostygnięcia

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1105 przepisy

Kolacja

2009 przepisy

Ciastka

347 przepisy

Ciasta

378 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

182 przepisy

Śniadanie

465 przepisy

Obiad

2153 przepisy