REKLAMA
Kremówka z truskawkami
REKLAMA
Składniki
porcje
5
Składniki
- 1 opakowanie ciasto francuskie
- 1 jajko
- Truskawka
- Cukier puder do posypania
Krem waniliowy
- 250 ml mleko
- 20 g Prawdziwa waniliowa śmietana do pudding
- 1 łyżka stołowa cukier brązowy
Krem śmietankowy
- 200 ml śmietana do ubijania
- 1 Pakiet Waniliowego cukru z laską wanilii
- 1 łyżka stołowa cukier puder
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Ciasto francuskie kroimy na 10 części
2. Krok
Przenieśmy na blachę, posmaruj jajkiem i piecz w nagrzanym piekarniku do 180' około 12 minut
3. Krok
Zrobimy budyń i pozwolimy mu ostygnąć
4. Krok
Ubijemy śmietanę z cukrem waniliowym i pudrem cukrowym
5. Krok
Truskawki kroimy
6. Krok
Schłodzone ciasto napełniamy kremem waniliowym, następnie śmietaną, dodajemy truskawki i przykrywamy drugim ciastem
7. Krok
Posypujemy cukrem pudrem i odstawiamy do ostygnięcia