Źródło: ikarahma from Canva
Kremowa zupa kurkowa
Ta kremowa zupa kurkowa jest pyszna i sycąca. Nadaje się jako szybki lunch podczas tygodnia pracy.
Składniki
- 400 g filet z kurczaka
- 2 szt marchewki
- 1 szt The Onion
- 2 szt ziemniak
- 200 ml krem do gotowania
- 1 szt Bulion z kurczaka
- 1 łyżeczka Sól
- 1 łyżeczka pieprz czarny mielony
Najnowsze ulotki
Procedura
Przygotuj wszystkie składniki. Umieść, oczyść i pokrój piersi z kurczaka na mniejsze kawałki. Marchew, cebulę i ziemniaki obierz i pokrój na mniejsze kawałki.
Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy cebulę i smażymy, aż stanie się szklana. Dodajemy kawałki kurczaka i smażymy je z obu stron.
Do garnka dodajemy pokrojoną marchew i ziemniaki, smażone kawałki kurczaka z cebulą, bulion i zalewamy wodą. Pozostawiamy do duszenia przez około 20 minut.
Po 20 minutach dodajemy śmietankę do gotowania, sól i pieprz. Gotujemy zupę na kolejne 10 minut, a następnie miksujemy ją blenderem do gładkości.
Podawaj ciepłe z kawałkiem chleba. Smacznego!