REKLAMA
Źródło: Lilechka75 from Getty Images
Krem z mascarpone na torcie
Przepis na prosty krem do tortu z mascarpone.
REKLAMA
Składniki
porcje
1
- 250 g mascarpone
- 200 ml Bita śmietana
- 100 g cukier puder
- 1 szt Cukier waniliowy
- 1 łyżeczka Sok z cytryny
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
Wyjmij mascarpone z lodówki co najmniej godzinę przed rozpoczęciem przygotowywania kremu. Jest to bardzo ważne, aby mascarpone stało się miękkie i łatwe w obróbce.
2. Krok
Schłodzić bitą śmietanę w lodówce. To mój osobisty trik, którego zawsze używam. Schłodzona śmietana ubija się lepiej i szybciej.
3. Krok
Umieść mascarpone, cukier puder, cukier waniliowy i sok z cytryny w dużej misce i ubijaj do uzyskania gładkiej konsystencji.
4. Krok
Następnie dodaj schłodzoną bitą śmietanę do masy mascarpone i ubij.
5. Krok
Na koniec włóż krem do lodówki na kilka minut do całkowitego schłodzenia. Następnie jest gotowy do wypełnienia tortu.