REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/CLw9zrRiZRZYKE6uOsto/76b761dd33ecccd1d52678c187e469.jpeg)
Krem truskawkowy z mascarpone i bitej śmietany
Delikatnie ubita śmietana z truskawkami.
REKLAMA
Składniki
porcje
2
- 1 mascarpone
- 1 bita śmietana
- 1 cukier waniliowy
- 250 g Mrożone truskawki pop-up
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
15 min.
1. Krok
Wymieszać mascarpone, bitą śmietanę i 1/2 cukru waniliowego.
2. Krok
Truskawki rozmrozić (oczywiście mogą być świeże) i gotować przez chwilę z 1/2 cukru waniliowego. Odstawić do ostygnięcia. Ułożyć truskawki i śmietankę w szklance. Polać szybką mżawką smakową.