REKLAMA

Źródło: somatuscani from Canva

Krem marchewkowy

Ten pyszny i smaczny przepis na krem z marchewki stał się jednym z moich ulubionych. Zupa jest nie tylko pyszna w smaku, ale cenię ją również za prostotę i szybkość przygotowania.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g Marchewki Dodano do
  • 1 kawałek duża cebula Dodano do
  • 2 Goździki Czosnek Dodano do
  • 1 Łyżki Oliwa z oliwek Dodano do
  • 800 ml Bulion warzywny Dodano do
  • sól i pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

Najpierw przygotuj składniki. Obierz marchewki i pokrój je na mniejsze kawałki. Drobno posiekaj cebulę i czosnek.

2. Krok

W garnku rozgrzewamy oliwę i podsmażamy cebulę i czosnek. W rzeczywistości tworzymy bazę zupy. Cebulę należy smażyć, aż zacznie lekko brązowieć, co nada jej odpowiedni smak.

3. Krok

Dodaj pokrojoną w plasterki marchewkę i również ją podsmaż. Pozostaw marchewki na patelni, aż będą miękkie.

4. Krok

Następnie zalej marchew bulionem warzywnym i gotuj przez około 20 minut do miękkości.

5. Krok

Gdy marchewki będą miękkie, zmiksuj zupę blenderem zanurzeniowym do uzyskania gładkiej konsystencji. Jeśli wolisz gęstszą konsystencję, dodaj mniej wody. Następnie dopraw solą i pieprzem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy