REKLAMA
Krem do tortu z mascarpone
Ten krem do tortu na bazie sera mascarpone jest idealny na każdą okazję. Jest prosty w przygotowaniu, a dodatkowo jest niezwykle delikatny i smaczny. Idealnie pasuje zarówno do ciemnych, jak i jasnych biszkoptów.
REKLAMA
Składniki
porcje
1
- 500 g sera mascarpone
- 200 g białej czekolady
- 200 ml śmietany kremówki
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
15 min.
1. Krok
Na początek rozpuść białą czekoladę w kąpieli wodnej, a następnie odstaw ją do ostudzenia.
2. Krok
Śmietankę ubij na sztywno. Ser mascarpone przełóż do dużej miski, następnie dodaj do niego ostudzoną czekoladę i dobrze wymieszaj.
3. Krok
Dodaj ubitą śmietanę do mieszanki czekolady z serem mascarpone, a następnie delikatnie wymieszaj łyżką.
4. Krok
Krem jest gotowy do użycia. Możesz go nakładać na tort bezpośrednio po przygotowaniu lub schłodzić w lodówce.