REKLAMA

Krem do tortu z mascarpone

Ten krem do tortu na bazie sera mascarpone jest idealny na każdą okazję. Jest prosty w przygotowaniu, a dodatkowo jest niezwykle delikatny i smaczny. Idealnie pasuje zarówno do ciemnych, jak i jasnych biszkoptów.

REKLAMA

Składniki

porcje
1
  • 500 g sera mascarpone Dodano do
  • 200 g białej czekolady Dodano do
  • 200 ml śmietany kremówki Dodano do
REKLAMA

Procedura

15 min.
1. Krok

Na początek rozpuść białą czekoladę w kąpieli wodnej, a następnie odstaw ją do ostudzenia.

2. Krok

Śmietankę ubij na sztywno. Ser mascarpone przełóż do dużej miski, następnie dodaj do niego ostudzoną czekoladę i dobrze wymieszaj.

3. Krok

Dodaj ubitą śmietanę do mieszanki czekolady z serem mascarpone, a następnie delikatnie wymieszaj łyżką.

4. Krok

Krem jest gotowy do użycia. Możesz go nakładać na tort bezpośrednio po przygotowaniu lub schłodzić w lodówce.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy