REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/8PQ4LmxxWjgLV0Bu06S4/fc8453373cc886659dd2bf43ec593b.png)
Krem do babeczek mascarpone
Przepis na krem, który można wykorzystać do babeczek. Przygotowuje się go z mascarpone i śmietany.
REKLAMA
Składniki
porcje
12
- 250 g mascarpone
- 120 g Cukier puder
- 1 Sztuka cukier waniliowy
- 200 ml Bita śmietana
- 1 cytryna
- Pieczone babeczki
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
15 min.
1. Krok
W misce wymieszaj mascarpone, cukier puder i cukier waniliowy na gładką masę.
2. Krok
Stopniowo dodawać bitą śmietanę i ubijać do uzyskania gęstej konsystencji.
3. Krok
Dodaj sok i startą skórkę z cytryny i dokładnie wymieszaj.
4. Krok
Wlej krem do rękawa cukierniczego z gładką końcówką i wyciśnij go na babeczki.
5. Krok
Schłodzić babeczki w lodówce przez co najmniej 1 godzinę, aby krem zgęstniał.