REKLAMA

Źródło: Lesyy from Getty Images

Krem czekoladowy do babeczek

Krem czekoladowy do muffinek, który świetnie smakuje.

REKLAMA

Składniki

porcje
12
  • 200 g czekolada mleczna Dodano do
  • 100 g Masło Dodano do
  • 200 ml Bita śmietana Dodano do
  • 2 łyżki cukier puder Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Posiekaj mleczną czekoladę na mniejsze kawałki i pokrój masło.

2. Krok

Rozpuść masło z czekoladą w rondelku na średnim ogniu. Gdy oba składniki całkowicie się roztopią i połączą w jednolitą masę, będą dobrą bazą dla naszego kremu. Ważne jest, aby mieszać bez przerwy, aby czekolada się nie przypaliła.

3. Krok

Dodaj bitą śmietanę do masy czekoladowej i wymieszaj wszystko razem. Jeśli śmietana jest zimna z lodówki, lepiej ją trochę podgrzać, aby zapobiec nagłemu zastygnięciu czekolady.

4. Krok

Zdejmij mieszaninę z ognia i pozostaw na chwilę do ostygnięcia. Następnie dodać cukier puder i wszystko dobrze wymieszać.

5. Krok

Pozostaw krem w lodówce do zastygnięcia. Można go rozsmarować na babeczkach po całkowitym schłodzeniu.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy