:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/zsZa0BEusSDm52jsFf5M/8fc99b1c40dd2f449cd6528145c66b.jpeg)
Źródło: Lesyy from Getty Images
Krem czekoladowy do babeczek
Krem czekoladowy do muffinek, który świetnie smakuje.
Składniki
- 200 g czekolada mleczna
- 100 g Masło
- 200 ml Bita śmietana
- 2 łyżki cukier puder
Najnowsze ulotki
Procedura
Posiekaj mleczną czekoladę na mniejsze kawałki i pokrój masło.
Rozpuść masło z czekoladą w rondelku na średnim ogniu. Gdy oba składniki całkowicie się roztopią i połączą w jednolitą masę, będą dobrą bazą dla naszego kremu. Ważne jest, aby mieszać bez przerwy, aby czekolada się nie przypaliła.
Dodaj bitą śmietanę do masy czekoladowej i wymieszaj wszystko razem. Jeśli śmietana jest zimna z lodówki, lepiej ją trochę podgrzać, aby zapobiec nagłemu zastygnięciu czekolady.
Zdejmij mieszaninę z ognia i pozostaw na chwilę do ostygnięcia. Następnie dodać cukier puder i wszystko dobrze wymieszać.
Pozostaw krem w lodówce do zastygnięcia. Można go rozsmarować na babeczkach po całkowitym schłodzeniu.