REKLAMA

Źródło: Lesyy from Getty Images

Krem czekoladowy do babeczek

Krem czekoladowy do muffinek, który świetnie smakuje.

REKLAMA

Składniki

porcje
12
  • 200 g czekolada mleczna Dodano do
  • 100 g Masło Dodano do
  • 200 ml Bita śmietana Dodano do
  • 2 łyżki cukier puder Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Posiekaj mleczną czekoladę na mniejsze kawałki i pokrój masło.

2. Krok

Rozpuść masło z czekoladą w rondelku na średnim ogniu. Gdy oba składniki całkowicie się roztopią i połączą w jednolitą masę, będą dobrą bazą dla naszego kremu. Ważne jest, aby mieszać bez przerwy, aby czekolada się nie przypaliła.

3. Krok

Dodaj bitą śmietanę do masy czekoladowej i wymieszaj wszystko razem. Jeśli śmietana jest zimna z lodówki, lepiej ją trochę podgrzać, aby zapobiec nagłemu zastygnięciu czekolady.

4. Krok

Zdejmij mieszaninę z ognia i pozostaw na chwilę do ostygnięcia. Następnie dodać cukier puder i wszystko dobrze wymieszać.

5. Krok

Pozostaw krem w lodówce do zastygnięcia. Można go rozsmarować na babeczkach po całkowitym schłodzeniu.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy