REKLAMA
Kotlety jajeczne
Pyszna alternatywa dla mięsa. Prosty przepis na kotleciki z ugotowanych jajek.
REKLAMA
Składniki
porcje
2
- 4 ugotowane na twardo jajka
- 2 łyżki startego sera np parmezanu lub cheddar
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- sól i pieprz do smaku
- Olej do smażenia
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
25 min.
1. Krok
Obierz i pokrój jajka na małe kawałki.
2. Krok
W misce wymieszaj jajka, starty ser, mąkę, natkę pietruszki, sól i pieprz do smaku.
3. Krok
Formuj kotlety z ciasta, ugniatając je lekko w dłoniach.
4. Krok
Na patelni rozgrzej olej i smaż kotlety na średnim ogniu przez około 2-3 minuty z każdej strony, aż będą złociste i chrupiące.
Świetny przepis mega serdecznie dziękuję nap wyprubuje macie kohani ekstra przepisy serdecznie pozdrawiam