REKLAMA
Kostki czekoladowe z cukinii
Ciasto pełne czekoladowego smaku z dodatkiem warzyw, których nawet byś nie rozpoznał.
REKLAMA
Składniki
porcje
25
Surowce
- 2 jajko
- 200 g mąka orkiszowa razowa
- 60 g kakao holenderskie
- 200 g Drobno starta cukinia z wodą z cukinii
- słodzik flavdrops wanilia
- 2 banany
- 1 łyżeczka Cynamon
- 1 łyżeczka przyprawy do piernika
- 1 proszek do pieczenia
- 150 ml kefir
- 100 ml mleko owsiane
Lukier
- 100 g czekolada gorzka
- 130 g Mleko kokosowe część stała
- Domowy dżem morelowy
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Aby przygotować ciasto biszkoptowe, wymieszaj wszystkie płynne składniki w misce, suche składniki w innej misce, a następnie wymieszaj wszystko razem i ubijaj do uzyskania gładkiej masy. Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia i piecz w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut, aż ciasto przyklei się do szpikulca.
2. Krok
Ciepłe ciasto posmarować dżemem, a gdy ostygnie, polać polewą czekoladową i posypać liofilizowanymi owocami. Najlepiej pozostawić na noc w lodówce. 😘