REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/8ZNcfwKYZ3xV6UMu4RPv/6df3b9fea92fed9e3880874fb7b778.jpeg)
Klopsiki warzywne
Klopsiki warzywne piekę bez oleju, zamiast bułki tartej używam płatków owsianych.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 średni kalafior
- 2 marchewki
- Brukselka
- 1 brokuły
- 6 łyżki mielone płatki owsiane
- 2 Większe jaja
- sól i pieprz
- bulion warzywny
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
35 min.
1. Krok
Kalafior, brokuły rozłożyć na florety.
2. Krok
Ugotować warzywa w bulionie /najpierw ugotowałam marchewkę, gdy była miękka dodałam brukselkę, potem kalafiora, a na końcu brokuły.
3. Krok
Posiekać drobno, dodać pozostałe składniki, wymieszać. Dodać tyle płatków owsianych, aby masa była łatwa do formowania, ale nie za gęsta.
4. Krok
Uformować w mniejsze kulki i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
5. Krok
Piecz.
6. Krok
Bon appetit 🙂