REKLAMA

Źródło: GMVozd for Getty Images

Klasyczny homar

Ciesz się świeżo przygotowanym, klasycznym homarem, który oferuje prawdziwą kulinarną przyjemność. To proste, ale wyrafinowane danie podawane jest z pysznym masłem ziołowym i jest idealną opcją na specjalne okazje.

REKLAMA

Składniki

porcje
2

Młotek

  • 2 Kawałek żywe homary Dodano do
  • 10 l woda Dodano do
  • 2 Łyżeczka sól Dodano do

Masło ziołowe

  • 100 Gram masło Dodano do
  • 2 Pęczek świeży tymianek Dodano do
  • 1 Oddział Świeży rozmaryn Dodano do
  • 2 Palce czosnek Dodano do
  • 1 Łyżeczka sól Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Zagotować wodę w dużym garnku. Posól wodę i dodaj homary. Gotuj je przez 15 minut.

2. Krok

W międzyczasie rozpuść masło w małej patelni i dodaj zioła i czosnek. Gotować na małym ogniu przez 10 minut.

3. Krok

Zabierz homary z wody i przekrój na pół. Skrop mięso masłem ziołowym.

4. Krok

Podawaj homara natychmiast, przyozdobionego świeżym sokiem z cytryny i pietruszką.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy