REKLAMA
Źródło: GMVozd for Getty Images
Klasyczny homar
Ciesz się świeżo przygotowanym, klasycznym homarem, który oferuje prawdziwą kulinarną przyjemność. To proste, ale wyrafinowane danie podawane jest z pysznym masłem ziołowym i jest idealną opcją na specjalne okazje.
REKLAMA
Składniki
porcje
2
Młotek
- 2 Kawałek żywe homary
- 10 l woda
- 2 Łyżeczka sól
Masło ziołowe
- 100 Gram masło
- 2 Pęczek świeży tymianek
- 1 Oddział Świeży rozmaryn
- 2 Palce czosnek
- 1 Łyżeczka sól
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Zagotować wodę w dużym garnku. Posól wodę i dodaj homary. Gotuj je przez 15 minut.
2. Krok
W międzyczasie rozpuść masło w małej patelni i dodaj zioła i czosnek. Gotować na małym ogniu przez 10 minut.
3. Krok
Zabierz homary z wody i przekrój na pół. Skrop mięso masłem ziołowym.
4. Krok
Podawaj homara natychmiast, przyozdobionego świeżym sokiem z cytryny i pietruszką.