REKLAMA
Źródło: Pexels
Kiszone buraki
Idealny dodatek do sałatki
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 kg buraków młode
- 2 ząbki czosnku
- 1 Łyżka sól
- 1 Łyżka cukier kryształ
- 1 Łyżka ziaren kolendry
- 1 Łyżka ziaren kminku
- 2 liście laurowe
- 2 Tymianek
- 1 litr wody
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
Umyj buraki i pokrój je na kawałki.
2. Krok
W dużym słoju lub garnku zmieszaj buraki z czosnkiem, solą, cukrem, ziarnami kolendry i kminku, liśćmi laurowymi oraz gałązkami tymianku.
3. Krok
Dodaj wodę i dokładnie wymieszaj.
4. Krok
Przykryj słój lub garnek pokrywką lub folią aluminiową i pozostaw w ciepłym miejscu na około 7 dni, mieszając codziennie.
5. Krok
Po tym czasie buraki powinny być kiszone. Przechowuj je w lodówce.