REKLAMA

Źródło: rudisill from Getty Images Signature

Kiszona Cukinia

Niesamowity przepis na skiszoną cukinię, idealną do sałatek, kanapek lub jako dodatek do dań głównych. Prosty sposób na dodanie zdrowego akcentu do Twojej diety.

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 1 kg cukinia Dodano do
  • 2 l woda Dodano do
  • 75 g sól Dodano do
  • 1 Żarówka czosnek Dodano do
REKLAMA

Procedura

1440 min.
1. Krok

Pokrój cukinie w plastry o grubości około 1 cm. Czosnek obierz i pokrój w plasterki.

2. Krok

Do dużego garnka dodaj cukinię, wodę, sól i czosnek. Doprowadź do wrzenia, mieszając, aby rozpuścić sól.

3. Krok

Zredukuj ogień do średnio-niskiego i gotuj przez 2 minuty.

4. Krok

Wyjmij cukinię z garnka za pomocą szczypców i umieść ją w słoiku do kiszenia. Zalej kukinię gorącym solanką.

5. Krok

Pozostaw słoik na 24 godziny w temperaturze pokojowej. Po tym czasie przechowuj w lodówce.

6. Krok

Podawaj jako dodatek do dań lub jako przekąskę. Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy