REKLAMA

Kawałki mięsa indyka

Przepis na soczyste kawałki mięsa z indyka, które smakują świetnie z makaronem.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g Mięso z indyka Dodano do
  • 2 szt The Onion Dodano do
  • 2 goździki czosnek Dodano do
  • 12 łyżeczka mielona czerwona papryka Dodano do
  • 2 łyżka stołowa olej słonecznikowy Dodano do
  • 1 łyżeczka Sól Dodano do
  • 1 łyżeczka Czarna mielona pieprz Dodano do
  • 500 ml woda Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Mięso kroimy w kostkę i solimy.

2. Krok

Cebulę i czosnek kroimy drobno.

3. Krok

Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy mięso. Smażymy go do zrumienienia.

4. Krok

Dodajemy cebulę, czosnek i pokrojoną paprykę do patelni i smażymy, aż mięso będzie całkowicie gotowe.

5. Krok

Sólujemy, doprawiamy i zalewamy wodą. Gotujemy na średnim ogniu, aż woda nie odparuje.

6. Krok

Podajemy na ciepło.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2166 przepisy

Zupy i buliony

347 przepisy

Ciasta i desery

1371 przepisy

Dania mięsne

1123 przepisy

Śniadanie

476 przepisy

Kolacja

2027 przepisy

Deser

1524 przepisy

Ciastka

352 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Makaron

240 przepisy