REKLAMA

Kawałki mięsa indyka

Przepis na soczyste kawałki mięsa z indyka, które smakują świetnie z makaronem.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g Mięso z indyka Dodano do
  • 2 szt The Onion Dodano do
  • 2 goździki czosnek Dodano do
  • 12 łyżeczka mielona czerwona papryka Dodano do
  • 2 łyżka stołowa olej słonecznikowy Dodano do
  • 1 łyżeczka Sól Dodano do
  • 1 łyżeczka Czarna mielona pieprz Dodano do
  • 500 ml woda Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Mięso kroimy w kostkę i solimy.

2. Krok

Cebulę i czosnek kroimy drobno.

3. Krok

Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy mięso. Smażymy go do zrumienienia.

4. Krok

Dodajemy cebulę, czosnek i pokrojoną paprykę do patelni i smażymy, aż mięso będzie całkowicie gotowe.

5. Krok

Sólujemy, doprawiamy i zalewamy wodą. Gotujemy na średnim ogniu, aż woda nie odparuje.

6. Krok

Podajemy na ciepło.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy