REKLAMA
Kawałki mięsa indyka
Przepis na soczyste kawałki mięsa z indyka, które smakują świetnie z makaronem.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 500 g Mięso z indyka
- 2 szt The Onion
- 2 goździki czosnek
- 1⁄2 łyżeczka mielona czerwona papryka
- 2 łyżka stołowa olej słonecznikowy
- 1 łyżeczka Sól
- 1 łyżeczka Czarna mielona pieprz
- 500 ml woda
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Mięso kroimy w kostkę i solimy.
2. Krok
Cebulę i czosnek kroimy drobno.
3. Krok
Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy mięso. Smażymy go do zrumienienia.
4. Krok
Dodajemy cebulę, czosnek i pokrojoną paprykę do patelni i smażymy, aż mięso będzie całkowicie gotowe.
5. Krok
Sólujemy, doprawiamy i zalewamy wodą. Gotujemy na średnim ogniu, aż woda nie odparuje.
6. Krok
Podajemy na ciepło.