REKLAMA
Źródło: Pexels
Kasza manna
Pyszna propozycja na śniadanie lub przekąskę. Jest to podstawowy przepis, można dodać przyprawy, cukier, mleko, owoce, orzechy itp. zależnie od własnych preferencji smakowych.
REKLAMA
Składniki
porcje
2
- 1 szkło kaszy manny
- szczypta soli
- 2 łyżki masła opcjonalnie
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
10 min.
1. Krok
W garnku zagotuj wodę z solą.
2. Krok
Wsyp kaszę manną do wrzącej wody i mieszaj.
3. Krok
Zmniejsz ogień i gotuj przez około 8-10 minut, aż kasza będzie miękka i gęsta.
4. Krok
Odstaw z ognia i dodaj masło, jeśli chcesz.
5. Krok
Kasza manna jest gotowa do jedzenia. Można podawać ją z mlekiem lub jogurtem, z cukrem lub miodem, lub z owocami.