REKLAMA

Źródło: FB: Gotowanie i pieczenie - domowe przepisy na obiady i ciasta

Karkówka duszona

Tradycyjna, polska potrawa, która stanowi doskonałe urozmaicenie codziennego menu. Mięso, duszone na wolnym ogniu, jest niezwykle aromatyczne i smaczne. Idealne na obiad lub kolację.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 kg Karkówka Dodano do
  • 2 Okulary bulionu mięsnego Dodano do
  • 3 Sztuka cebula Dodano do
  • 5 zęby czosnek Dodano do
  • 2 Sztuka liście laurowe Dodano do
  • 5 Sztuka ziela angielskie Dodano do
  • 1 szczypta sól Dodano do
  • 1 szczypta pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

100 min.
1. Krok

Oprószenie mięsa solą i pieprzem.

2. Krok

Obsmażenie karkówki na patelni z obu stron, do momentu uzyskania złocistego koloru.

3. Krok

Dodanie pokrojonej w kostkę cebuli, czosnku, liści laurowych i ziela angielskiego do garnka.

4. Krok

Przekładanie karkówki do garnka i zalewanie bulionem jak pokrywa całe mięso.

5. Krok

Duszenie karkówki na wolnym ogniu przez około 1,5 godziny.

6. Krok

Podawanie gorącej karkówki.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy