REKLAMA

Źródło: Canva

Kapusta zasmażana

Kapusta zasmażana to popularny i prosty przepis, który polega na duszeniu kapusty z cebulą i przyprawami. Tak przygotowana kapusta jest doskonałym dodatkiem do obiadu.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 główka białej kapusty Dodano do
  • 2 cebule Dodano do
  • 2 łyżki masła Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
  • 1 łyżeczka Dodano do
  • 2 liście laurowe Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Kapustę umyć i pokroić w cienkie paski. Cebulę pokroić w drobną kostkę.

2. Krok

W garnku rozgrzać masło i dodać cebulę. Smażyć do złotego koloru.

3. Krok

Dodać kapustę i przyprawy (sól, pieprz, cukier, liść laurowy) do smaku.

4. Krok

Dusić na małym ogniu przez około 15-20 minut, aż kapusta będzie miękka.

5. Krok

Podawać na ciepło jako dodatek do mięsa lub jako samodzielne danie.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy