REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/G7ItUdrgTADpG_mR_LkR/2db513c314164460400cc22cb0eaca.jpeg)
Jak zrobić sos pomidorowy
Autentyczny włoski sos pomidorowy do pizzy lub makaronu!
REKLAMA
Składniki
porcje
5
- 9 pomidory
- 6 ząbki czosnek
- 1 The Onion
- 2 Pietruszka wiosenna
- 2 łyżka stołowa oliwa z oliwek
- sól
- papryka
- cukier
- Suszone oregano
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Zrób krzyżowe nacięcia na dole pomidorów. Następnie wrzuć je do wrzącej wody i gotuj przez 2-3 minuty. Przenieś je do lodowatej wody. Obierz skórki. Przekrój na połówki. Wyjmij nasiona z wnętrza i posiekaj. Przecedź nasiona do posiekanych pomidorów.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/G7ItUdrgTADpG_mR_LkR/76c3be7437e2be1329bd5cc38024d7.jpeg)
Źródło: Youtube
2. Krok
Posiekaj cebulę, czosnek i pietruszkę. Rozgrzej olej na patelni. Dodaj czosnek. Zanim się zrumieni, dodaj cebulę, a potem pomidory. Dobrze wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Przykryj i gotuj
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/G7ItUdrgTADpG_mR_LkR/ae1939e7b71b5bc8faf901e85adeff.jpeg)
Źródło: Youtube
3. Krok
Dodaj szczyptę cukru, oregano i pietruszki. Przenieś do słoika, podawaj i ciesz się!
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/G7ItUdrgTADpG_mR_LkR/985d42b96f36c9d1eb8e8d616f92c0.jpeg)
Źródło: Youtube