REKLAMA

Źródło: olegtoka from Getty Images

Jajka w sosie tatarskim

Delikatne, gotowane jajka polane intensywnie smakującym sosem tatarskim. Idealne na zimno na drugie śniadanie lub kolację.

REKLAMA

Składniki

porcje
3

jajka

  • 4 Sztuka jajka Dodano do

sos tatarski

  • 200 g gotowy sos tatarski Dodano do
  • 1 Łyżka musztardy Dodano do
  • 1 łyżeczka cukru Dodano do
  • 1 Łyżka soku z cytryny Dodano do
  • 1 szczypta sól Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Jajka gotujemy na twardo, następnie studzimy w zimnej wodzie i obieramy.

2. Krok

W międzyczasie przygotowujemy sos. Do miski wsypujemy sos tatarski, dodajemy do niego musztardę, sok z cytryny, cukier i sól. Wszystko dokładnie mieszamy.

3. Krok

Gotowe jajka kroimy na pół i układamy na talerzu. Polewamy je sosem tatarskim.

4. Krok

Podajemy na zimno, jako drugie śniadanie lub kolację.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Śniadanie

469 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Deser

1521 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy