REKLAMA

Jajecznica z grzybami

Śniadanie jest najważniejszym posiłkiem dnia, a jajecznica to prawdziwy klasyk na dobry start dnia. Jajecznica z grzybami to pyszne i sycące danie na śniadanie czy brunch. Świetnie smakuje z ciepłym tostowym chlebem.

REKLAMA

Składniki

porcje
2
  • 4 jajka Dodano do
  • 200 g świeżych grzybów (np. pieczarki, borowiki) Dodano do
  • 2 Łodygi szczypiorku Dodano do
  • 4 łyżki masla Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Oczyść grzyby i pokrój je na plasterki.

2. Krok

Na patelni rozgrzej dwie łyżki masła i dodaj grzyby. Smaż grzyby na średnim ogniu przez 5-7 minut, aż staną się złote.

3. Krok

W misce roztrzep jajka, dodaj sól i pieprz.

4. Krok

Gdy grzyby będą gotowe, dodaj do nich jajka. Kontynuuj smażenie, mieszając delikatnie cały czas, aż jajka się zetną. To powinno zająć 2-3 minuty.

5. Krok

Pod koniec gotowania dodaj pozostałe dwie łyżki masła, aby jajecznica była bardziej kremowa.

6. Krok

Posyp jajecznicę posiekanym szczypiorkiem.

7. Krok

Podawaj od razu, najlepiej z ciepłym tostowym chlebem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy