REKLAMA
Źródło: FB: Keto Z Jajem
Jajecznica z boczkiem
Smaczna i pożywna jajecznica z chrupiącym boczkiem. Idealna na szybkie i sycące śniadanie.
REKLAMA
Składniki
porcje
2
- 4 Sztuka jajka
- 100 gramy boczek w plastrach
- 2 Szczypta soli
- 1 szczypta pieprzu
- 2 łyżki masla
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
15 min.
1. Krok
Pokrój boczek w drobną kostkę i podsmaż na patelni bez tłuszczu, aż stanie się chrupiący.
2. Krok
W międzyczasie rozbij jajka do miski, dodaj sól i pieprz, a następnie ubij je widelcem do momentu połączenia żółtek z białkami.
3. Krok
Gdy boczek jest już dobrze podsmażony, dodaj masło do patelni i poczekaj, aż się rozpuści.
4. Krok
Gdy masło jest już rozpuszczone, wlej ubite jajka na patelnię i smaż na średnim ogniu, mieszając, aż jajka zaczną się ściągać.
5. Krok
Podawaj gorące, posypane dodatkowym pieprzem, z tostami na śniadanie.