Źródło: FB: PRZEPISY KULINARNE BABUNII I NIE TYLKO/ CIASTA, SAŁATKI.../ ŚNIADANIE, OBIA
Jaja faszerowane pieczarkami
Uroczy sposób na podanie jajek na twardo. Idealna przystawka do rodzinnej kolacji lub imprezy. Wystarczy kilka składników, aby przyrządzić coś naprawdę pysznego i niesamowicie wyglądającego.
Składniki
Jaja
- 8 Sztuka jaja
Farsz
- 150 g pieczarek
- 1 sztuka cebula
- 2 zęby czosnkowe
- 1 Łyżka oliwy z oliwek
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta pieprzu
Najnowsze ulotki
Procedura
Ugotuj jaja na twardo. Po ugotowaniu ostudź je i obierz ze skorupki.
Pieczarki, cebulę i czosnek pokrój w drobne kawałki. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i smaż warzywa, doprawiając solą i pieprzem. Smaż do momentu, aż warzywa będą miękkie i złociste.
Przekrój ugotowane jaja na pół i wyjmij z nich żółtka. Żółtka przełóż do miski i rozgnieć widelcem, następnie dodaj do nich pieczarki.
Farsz napełniaj białka jajek, formując kopczyk. Podawaj na świeżo ugotowane, dekorując ulubionymi ziołami.