REKLAMA

Źródło: FB: PRZEPISY KULINARNE BABUNII I NIE TYLKO/ CIASTA, SAŁATKI.../ ŚNIADANIE, OBIA

Jaja faszerowane pieczarkami

Uroczy sposób na podanie jajek na twardo. Idealna przystawka do rodzinnej kolacji lub imprezy. Wystarczy kilka składników, aby przyrządzić coś naprawdę pysznego i niesamowicie wyglądającego.

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Jaja

  • 8 Sztuka jaja Dodano do

Farsz

  • 150 g pieczarek Dodano do
  • 1 sztuka cebula Dodano do
  • 2 zęby czosnkowe Dodano do
  • 1 Łyżka oliwy z oliwek Dodano do
  • 1 szczypta soli Dodano do
  • 1 szczypta pieprzu Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Ugotuj jaja na twardo. Po ugotowaniu ostudź je i obierz ze skorupki.

2. Krok

Pieczarki, cebulę i czosnek pokrój w drobne kawałki. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i smaż warzywa, doprawiając solą i pieprzem. Smaż do momentu, aż warzywa będą miękkie i złociste.

3. Krok

Przekrój ugotowane jaja na pół i wyjmij z nich żółtka. Żółtka przełóż do miski i rozgnieć widelcem, następnie dodaj do nich pieczarki.

4. Krok

Farsz napełniaj białka jajek, formując kopczyk. Podawaj na świeżo ugotowane, dekorując ulubionymi ziołami.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Śniadanie

469 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Deser

1521 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy