REKLAMA
Jagodowy cheesecake
Jagodowy cheesecake to delikatny i świeży deser, który zachwyci Cię swym wyglądem i smakiem.
REKLAMA
Składniki
porcje
8
Korpus
- 200 g Keksy trawienne
- 100 g masło
Treść
- 500 g Ser biały
- 200 g bita śmietana
- 4 szt jajko
- 150 g cukier
- 1 szt cukier waniliowy
- 2 łyżka stołowa sok z cytryny
Borówkowy topping
- 300 g Jagoda
- 100 g cukier
- 1 łyżka stołowa sok z cytryny
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
120 min.
1. Krok
Przygotuj blachę do pieczenia i rozgrzej piekarnik do 170 stopni.
2. Krok
Rozdrob ciastka na korpus i dodaj roztopione masło. Rozprowadź mieszankę na dnie blachy i wyrównaj ją.
3. Krok
Farsz: wymieszaj wszystkie składniki razem i rozsmaruj farsz na ciele.
4. Krok
Ciasto piecz w piekarniku około 1 godziny. Po upieczeniu pozostaw sernik do ostygnięcia.
5. Krok
W międzyczasie przygotuj polewę z jagód. Jagody gotuj razem z cukrem i sokiem z cytryny na średnim ogniu przez około 10 minut. Następnie pozwól to ostygnąć.
6. Krok
Rozłóż gotowy topping na schłodzonym serniku. Pozostaw w lodówce co najmniej przez 2 godziny przed podaniem.