REKLAMA
Jabłkowy placek
Placek z solidną porcją jabłek.
REKLAMA
Składniki
porcje
8
Kosz
- 200 g twaróg
- 200 g Mąka gryczana lub inna
- 50 g Erytrytol cukier
- 50 g Smaruj masłem
- 1 łyżeczka Proszek do pieczenia
- Szczypta Herramientas
Nadzienie jabłkowe
- 6 jabłko
- 1 škoricový cukier
- 1 łyżeczka Mielona cynamon
- 1 łyżka stołowa Miód
- 1 Złoty Klasa
- 200 ml Tekst
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Twaróg miksujemy blenderem ręcznym. Wszystkie składniki na ciasto mieszamy. Wypracowujemy ciasto. Ciasto równomiernie rozprowadzamy na dno i boki formy (średnica 20cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 10 minut.
2. Krok
Oczyść jabłka i pokrój na mniejsze kawałki. Wrzuć do garnka razem z cynamonem i słodzikiem, dodaj około 100-150ml wody. Gotuj, aż jabłka nieco zmiękną. Zdejmij z ognia. Złote Ziarno rozmieszaj w 50ml wody i połącz z jabłkową masą.
3. Krok
Gotowy nadzienie wlewamy na podstawę i pieczemy przez 35 minut.
4. Krok
Po upieczeniu pozwól zupełnie ostygnąć.