REKLAMA
Jabłkowy placek z kaszy jaglanej i maku

Jabłkowy placek z kaszy jaglanej i maku

Czy kiedykolwiek próbowałeś kaszy jaglanej w deserze? Pożywne i zdrowe śniadanie dla całej rodziny.

REKLAMA

Składniki

porcje
8

Ciasto

  • 150 Pszenżyto Dodano do
  • 350 ml Napić Dodano do
  • 100 g Mus jabłkowy Dodano do
  • 1 szt jabłko Dodano do
  • 50 g Nie potrzebujesz białka Dodano do
  • 50 g Moliteho Dodano do
  • 40 g Powidła śliwkowe Dodano do
  • 10 g Waniliowego cukru Dodano do

Narzędzia

  • 70 g Mus jabłkowy Dodano do
  • 50 g Powidła śliwkowe Dodano do
  • 5 g Tekst Dodano do
  • 10 g Czekoladowy białko nie jest potrzebne Dodano do
  • 10 g Rozpuszczonego oleju kokosowego Dodano do
  • 30 g Rozpuszczonej czekolady Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Płuczemy kaszę jaglaną pod bieżącą wodą (2-3 razy). Wkładamy kaszę do garnka, zalewamy około 350 ml wody i gotujemy na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż wchłonie płyn i zmięknie, około 15-20 minut.

2. Krok

Oczyszczamy jabłko i szatkujemy. Dodajemy do gotowanej pszenicy.

3. Krok

Dodajemy mak, puree, lekarza, protein, cukier i wszystko razem mieszamy. Wszystko to wkładamy do okrągłej formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piecu przy 180 stopniach przez około 35 minut.

4. Krok

Wszystkie składniki na lukier mieszamy do gładkości. Wylewamy na upieczony tort i pozostawiamy na chwilę w lodówce. Lukier nie tężeje.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy