REKLAMA
Jabłkowy placek z kaszy jaglanej i maku
Czy kiedykolwiek próbowałeś kaszy jaglanej w deserze? Pożywne i zdrowe śniadanie dla całej rodziny.
REKLAMA
Składniki
porcje
8
Ciasto
- 150 Pszenżyto
- 350 ml Napić
- 100 g Mus jabłkowy
- 1 szt jabłko
- 50 g Nie potrzebujesz białka
- 50 g Moliteho
- 40 g Powidła śliwkowe
- 10 g Waniliowego cukru
Narzędzia
- 70 g Mus jabłkowy
- 50 g Powidła śliwkowe
- 5 g Tekst
- 10 g Czekoladowy białko nie jest potrzebne
- 10 g Rozpuszczonego oleju kokosowego
- 30 g Rozpuszczonej czekolady
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Płuczemy kaszę jaglaną pod bieżącą wodą (2-3 razy). Wkładamy kaszę do garnka, zalewamy około 350 ml wody i gotujemy na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż wchłonie płyn i zmięknie, około 15-20 minut.
2. Krok
Oczyszczamy jabłko i szatkujemy. Dodajemy do gotowanej pszenicy.
3. Krok
Dodajemy mak, puree, lekarza, protein, cukier i wszystko razem mieszamy. Wszystko to wkładamy do okrągłej formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piecu przy 180 stopniach przez około 35 minut.
4. Krok
Wszystkie składniki na lukier mieszamy do gładkości. Wylewamy na upieczony tort i pozostawiamy na chwilę w lodówce. Lukier nie tężeje.