REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/kF5Pq99gSmIeFWkKG066/84245b8379ffd354c581e60414b1ca.jpeg)
Źródło: FB: Varenie je radosť
Jabłkowo-czekoladowe ciasto
Świetny przepis na jabłkowo-czekoladowe ciasto z doskonałą czekoladową polewą.
REKLAMA
Składniki
porcje
8
Ciasto:
- 200 g mąka zwykła specjalna
- 100 g cukier
- 125 g masło
- 1 kawałek jajko
- 1 kawałek Proszek do pieczenia
- 4 kawałek jabłka
- 150 g czekolada
Poleva:
- czekolada
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i wysmaruj blaszkę do pieczenia.
2. Krok
Zetrzyj jabłka.
3. Krok
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
4. Krok
Często mieszamy z podanych składników i wylewamy na blachę.
5. Krok
Pieczemy szarlotkę przez około 40 minut.
6. Krok
Po ostygnięciu polewamy go jeszcze czekoladową polewą i dekorujemy według własnych wyobrażeń.