REKLAMA
Jabłkowe krokiety twarogowe bez pieczenia!
Ekstra świeże, smaczne i proste. (27 x 23 cm)
REKLAMA
Składniki
porcje
6
Na dno formy
- 9 Kawałki Dużych ciastek
Warstwa jabłkowa
- 5 veľkých jabłko
- 2 łyżki Cukier
- 1 sok Z cytryną
- Szczypta cynamon cejloński
- 1 budyń waniliowy
- 500 ml Tekst
- 2 łyżki Kaszy cukier do budyniu
Warstwa serka waniliowego
- 250 g śmietankowy ser do rozsmarowywania
- 200 ml Śmietana do ubijania 33 procent
- 2 łyżki proszku do pieczenia
- Szczypta prawdziwa wanilia
- Opcjonalne płatki migdałów do posypania
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
Obieramy jabłka, kroimy. Na patelni smażyć razem z cukrem, cynamonem, sokiem z 1 cytryny. Jeśli jabłka nie wydzielą soku, podlejemy trochę wody. Smażymy do miękkości.
2. Krok
Pudding waniliowy mieszamy z cukrem w 0,5 l wody i dodajemy do jabłek, gotujemy i wlewamy na przygotowane biszkopty.
3. Krok
Pozwól mu ostygnąć.
4. Krok
W międzyczasie ubijamy śmietankę kremową z cukrem pudrem i wanilią. Mieszamy z serem twarogowym i nakładamy nadzienie na ostudzone jabłka.
5. Krok
Schłodzimy i przed podaniem możemy posypać plasterkami migdałów (które smażymy na patelni do złotego koloru 💛)
6. Krok
Smacznego 😍