REKLAMA

Źródło: Freepik

Idealny biszkopt do ciast

Biszkopt-prawdziwa klasyka wśród ciast. Delikatny, puszysty i niezwykle uniwersalny, stanowiący świetną bazę pod wiele deserów oraz tortów. Ten prosty przepis pozwoli Ci na przygotowanie idealnego biszkoptu z 4 jajek.

REKLAMA

Składniki

porcje
8
  • 4 duży jajka Dodano do
  • 1 szkło cukru Dodano do
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodano do
  • 1 Łyżka oleju Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Przygotuj formę do pieczenia, smarując ją masłem i posypując cienko mąką.

2. Krok

Jajka ubij na puszystą masę. Dodawaj powoli cukier, cały czas ubijając.

3. Krok

Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia do masy jajecznej. Delikatnie wymieszaj, starając się nie \popsuć\ piany z jajek.

4. Krok

Dodaj olej i delikatnie wymieszaj.

5. Krok

Przelej ciasto do formy i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na 25-30 minut.

6. Krok

Biszkopt powinien być gotowy, gdy powierzchnia jest sprężysta, a włożony w ciasto patyczek wychodzi suchy.

7. Krok

Ostudź biszkopt i gotowy! Możesz go teraz kroić na warstwy i zastosować do tworzenia deserów.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy