REKLAMA

Źródło: Freepik

Idealny biszkopt do ciast

Biszkopt-prawdziwa klasyka wśród ciast. Delikatny, puszysty i niezwykle uniwersalny, stanowiący świetną bazę pod wiele deserów oraz tortów. Ten prosty przepis pozwoli Ci na przygotowanie idealnego biszkoptu z 4 jajek.

REKLAMA

Składniki

porcje
8
  • 4 duży jajka Dodano do
  • 1 szkło cukru Dodano do
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodano do
  • 1 Łyżka oleju Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Przygotuj formę do pieczenia, smarując ją masłem i posypując cienko mąką.

2. Krok

Jajka ubij na puszystą masę. Dodawaj powoli cukier, cały czas ubijając.

3. Krok

Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia do masy jajecznej. Delikatnie wymieszaj, starając się nie \popsuć\ piany z jajek.

4. Krok

Dodaj olej i delikatnie wymieszaj.

5. Krok

Przelej ciasto do formy i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na 25-30 minut.

6. Krok

Biszkopt powinien być gotowy, gdy powierzchnia jest sprężysta, a włożony w ciasto patyczek wychodzi suchy.

7. Krok

Ostudź biszkopt i gotowy! Możesz go teraz kroić na warstwy i zastosować do tworzenia deserów.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Kolacja

2011 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Śniadanie

469 przepisy

Deser

1521 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy