REKLAMA

Źródło: Freepik

Idealnie puszysty lukier z masła orzechowego

Przygotowanie tego gładkiego i soczystego kremu nie tylko przynosi ogromną satysfakcję, ale może również ozdobić każde ciasto lub babeczkę swoją bogatą i kremową dobrocią.

REKLAMA

Składniki

porcje
24
  • 1 filiżanka masła (w temperaturze pokojowej) Dodano do
  • 1 filiżanka Kremowego masła orzechowego (staraj się nie używać naturalnego, ponieważ może się rozdzielić i wpłynąć na konsystencję kremu) Dodano do
  • 4 filiżanki cukru pudru Dodano do
  • 14 filiżanka Ciężkiej śmietany Dodano do
  • 2 łyżki ekstraktu waniliowego Dodano do
  • Szczypta soli Dodano do
REKLAMA

Procedura

15 min.
1. Krok

Zacznij od ubijania masła, aż stanie się kremowe i lekkie, używając miksera stojącego z nasadką łopatkową. Zwykle zajmuje to około 2 minut. Zauważyłam, że rozpoczęcie ubijania od masła o temperaturze pokojowej ułatwia i przyspiesza uzyskanie pożądanej lekkiej i puszystej konsystencji.

2. Krok

Dodaj kremowe masło orzechowe do miksera i kontynuuj ubijanie. Miksuj, aż uzyskasz gładką masę. Kluczem jest zapewnienie idealnego połączenia masła i masła orzechowego.

3. Krok

Stopniowo dodawaj cukier puder po jednej filiżance na raz. Oto mała sztuczka, jeśli lukier wydaje się zbyt gęsty, dodaj ciężką śmietanę. Ubijaj, aż wszystko będzie gładkie i całkowicie zintegrowane.

4. Krok

Dodaj ekstrakt waniliowy i szczyptę soli. Jeśli często pieczesz, tak jak ja, wiesz, że sól wzmacnia słodycz i smak. Ponownie ubij masę, aż będzie całkowicie gładka.

5. Krok

Teraz masło orzechowe jest gotowe. Można go natychmiast rozsmarować na ciastach lub babeczkach lub przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do wykorzystania w przyszłości.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Łosoś

63 przepisy