REKLAMA
Hamburgery na grillu
Doskonały, chrupiący hamburger prosto z grilla. Idealne przysmak na letnie grillowane, ale także jako pomysł na szybki obiad lub kolację.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Mięso
- 500 g mielona wołowina
Zawartość
- 4 szt bułki do hamburgerów
- 1 szt pomidor
- 4 plastry ser
- 1 szt czerwona cebula
- 1 szt Sałata lodowa
- 4 łyżka stołowa majonez
- 4 łyżka stołowa keczup
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Podziel mięso na 4 równe części i uformuj z nich placki. Każdą plackę następnie grilluj na obu stronach.
2. Krok
Po upieczeniu mięsa kroimy bułkę na pół i na dolną część kładziemy plaster sera, upieczoną plackę, plaster pomidora, cebulę i liście sałaty.
3. Krok
Na górnej części bułki rozsmarowujemy mix majonezu i ketchupu. Następnie składamy hamburger i możemy podawać.