REKLAMA

Źródło: oproko from Canva

Grillowany bakłażan

Grillowany bakłażan to soczyste i smaczne danie wegetariańskie. Ten prosty i szybki przepis zapewnia doskonałą kombinację słodyczy bakłażanu i dymnego smaku grilla.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 2 szt bakłażan Dodano do
  • 2 łyżeczka oliwa z oliwek Dodano do
  • 1 łyżeczka Sól Dodano do
  • 1 łyżeczka Czarny pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

W pierwszym kroku przygotowujemy bakłażany poprzez umycie ich. Bakłażany następnie kroimy na grube plastry.

2. Krok

W małym garnku mieszamy oliwę z oliwek, sól i czarny pieprz.

3. Krok

Za pomocą pędzla posmarujemy bakłażany mieszaniną oliwy z oliwek.

4. Krok

Bakłażany grillujemy z obu stron na średnio mocnym ogniu, aż zyskają złotobrązowy kolor i nie będą soczyste.

5. Krok

Grillowany bakłażan najlepiej podawać od razu po grillowaniu. Smacznego!

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy