REKLAMA
Źródło: oproko from Canva
Grillowany bakłażan
Grillowany bakłażan to soczyste i smaczne danie wegetariańskie. Ten prosty i szybki przepis zapewnia doskonałą kombinację słodyczy bakłażanu i dymnego smaku grilla.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 2 szt bakłażan
- 2 łyżeczka oliwa z oliwek
- 1 łyżeczka Sól
- 1 łyżeczka Czarny pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
1. Krok
W pierwszym kroku przygotowujemy bakłażany poprzez umycie ich. Bakłażany następnie kroimy na grube plastry.
2. Krok
W małym garnku mieszamy oliwę z oliwek, sól i czarny pieprz.
3. Krok
Za pomocą pędzla posmarujemy bakłażany mieszaniną oliwy z oliwek.
4. Krok
Bakłażany grillujemy z obu stron na średnio mocnym ogniu, aż zyskają złotobrązowy kolor i nie będą soczyste.
5. Krok
Grillowany bakłażan najlepiej podawać od razu po grillowaniu. Smacznego!