REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/mHpD5ZjhCBwfwpFHvN9K/381816a6c58e8c48e3a8f5e284f46b.jpeg)
Źródło: Szakaly from Getty Images
Grillowane hokkaido
Przepis na smaczne grillowane hokkaido, które nadaje się jako dodatek do dania głównego.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 kawałek dynia Hokkaido
- 4 łyżki Oliwa z oliwek
- 1 łyżka Sól morska
- 1 łyżka Mielony czarny pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Najpierw przygotuj dynię hokkaido. Nie trzeba jej obierać, polecam jedynie dobrze ją umyć, ponieważ skórka jest jadalna i doda dyni ciekawego smaku podczas grillowania. Przekrój dynię na pół, usuń pestki i pokrój w plastry o grubości około centymetra.
2. Krok
Umieść plastry hokkaido w misce i dodaj oliwę z oliwek, sól i paprykę. Wszystko dokładnie wymieszać, aby równomiernie rozprowadzić przyprawy.
3. Krok
Rozgrzej grill do średniego ciepła. Grillować dynię przez około 5-7 minut z każdej strony.