REKLAMA

Źródło: Szakaly from Getty Images

Grillowane hokkaido

Przepis na smaczne grillowane hokkaido, które nadaje się jako dodatek do dania głównego.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 kawałek dynia Hokkaido Dodano do
  • 4 łyżki Oliwa z oliwek Dodano do
  • 1 łyżka Sól morska Dodano do
  • 1 łyżka Mielony czarny pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Najpierw przygotuj dynię hokkaido. Nie trzeba jej obierać, polecam jedynie dobrze ją umyć, ponieważ skórka jest jadalna i doda dyni ciekawego smaku podczas grillowania. Przekrój dynię na pół, usuń pestki i pokrój w plastry o grubości około centymetra.

2. Krok

Umieść plastry hokkaido w misce i dodaj oliwę z oliwek, sól i paprykę. Wszystko dokładnie wymieszać, aby równomiernie rozprowadzić przyprawy.

3. Krok

Rozgrzej grill do średniego ciepła. Grillować dynię przez około 5-7 minut z każdej strony.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy