REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/9GPZ9Jg_MaTWZL4J_i9A/765b1a63cd44adff5bc582f9e99c5f.png)
Źródło: Photology1971 via Getty Images
Gnocchi z sosem pomidorowym
Proste i smaczne przepis na gnocchi z sosem pomidorowym. To włoskie danie jest idealne na szybką kolację lub spokojny weekend w domu. Podawaj z zieloną sałatką i kieliszkiem czerwonego wina dla wspaniałego posiłku.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Dla gnocchi
- 500 Gram gnocchi
Na sos pomidorowy
- 1 Kawałek cebula
- 2 Palce czosnek
- 400 Gram Pomidory z puszki
- 1 Łyżka przecier pomidorowy
- 1 łyżeczka cukier
- 1 Szczypta sól
- 1 Szczypta pieprz
- 1 Łyżka oliwa z oliwek
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
40 min.
1. Krok
Aby przygotować gnocchi w sosie pomidorowym, najpierw obierz cebulę i czosnek, a następnie drobno je posiekaj.
2. Krok
Podgrzewaj oliwę z oliwek na patelni i dodaj cebulę oraz czosnek. Dusisz je, aż będą miękkie.
3. Krok
Dodaj pomidory z puszki, przecier pomidorowy, cukier, sól i pieprz. Gotuj sos przez 15 minut.
4. Krok
Ugotuj gnocchi zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Odcedź i wymieszaj z sosem pomidorowym.
5. Krok
Podawaj gnocchi z sosem pomidorowym natychmiast. Smacznego!