Źródło: Brycia James from Getty Images Signature
Glazura cytrynowa do pierników
Glazura cytrynowa do piernika, która jest pyszna.
Składniki
- 1 kawałek cytryna
- 250 g Cukier puder
Najnowsze ulotki
Procedura
Najpierw przygotuj wszystko, czego potrzebujesz - małą miskę i cytrynę, którą właśnie kupiłam na targu. Świeża cytryna jest kluczem do tego przepisu, robi dużą różnicę w smaku lukru.
Dobrze umyj cytrynę i zetrzyj skórkę bezpośrednio do miski. Nie pomijaj skórki z cytryny, nadaje ona polewie prawdziwie cytrynowy smak.
Następnie przekrój cytrynę na pół i wyciśnij sok. Używam średniej wielkości tłuczka do cytrusów, który kupiłem podczas jednej z moich wizyt we Włoszech.
Stopniowo dodawaj cukier puder i mieszaj, aż uzyskasz gęsty, ale smarowny lukier. Ważne jest, aby nie dodawać całego cukru na raz, ale dodawać go stopniowo i stale mieszać.
I gotowe! Teraz możemy użyć lukru na pierniku. Na początku lukier może wydawać się rzadszy, ale to prawda. Jeśli pozwolisz mu chwilę odpocząć, zgęstnieje.