REKLAMA

Źródło: Brycia James from Getty Images Signature

Glazura cytrynowa do pierników

Glazura cytrynowa do piernika, która jest pyszna.

REKLAMA

Składniki

porcje
1
  • 1 kawałek cytryna Dodano do
  • 250 g Cukier puder Dodano do
REKLAMA

Procedura

10 min.
1. Krok

Najpierw przygotuj wszystko, czego potrzebujesz - małą miskę i cytrynę, którą właśnie kupiłam na targu. Świeża cytryna jest kluczem do tego przepisu, robi dużą różnicę w smaku lukru.

2. Krok

Dobrze umyj cytrynę i zetrzyj skórkę bezpośrednio do miski. Nie pomijaj skórki z cytryny, nadaje ona polewie prawdziwie cytrynowy smak.

3. Krok

Następnie przekrój cytrynę na pół i wyciśnij sok. Używam średniej wielkości tłuczka do cytrusów, który kupiłem podczas jednej z moich wizyt we Włoszech.

4. Krok

Stopniowo dodawaj cukier puder i mieszaj, aż uzyskasz gęsty, ale smarowny lukier. Ważne jest, aby nie dodawać całego cukru na raz, ale dodawać go stopniowo i stale mieszać.

5. Krok

I gotowe! Teraz możemy użyć lukru na pierniku. Na początku lukier może wydawać się rzadszy, ale to prawda. Jeśli pozwolisz mu chwilę odpocząć, zgęstnieje.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1105 przepisy

Kolacja

2009 przepisy

Ciastka

347 przepisy

Ciasta

378 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

182 przepisy

Śniadanie

465 przepisy

Obiad

2153 przepisy