REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/DYY5Lr1D9_az7oBNxUlZ/86e7cc590d2dcc4c76155b929cbfb6.png)
Frytki z serem
Idealne jako przekąska na imprezy, czy spotkania ze znajomymi - frytki z serem. Chrupiące z zewnątrz, miękkie w środku i posypane roztopionym, pysznym serem. Bez wątpienia urozmaicą każde spotkanie.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 4 duży ziemniaki
- 200 g żółtego sera
- 1 Łyżka oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Ziemniaki obierz i pokrój w cienkie paski. Przełóż je do miski z zimną wodą i odstaw na 10 minut.
2. Krok
Po tym czasie odcedź ziemniaki i osusz je używając ręcznika kuchennego.
3. Krok
Rozgrzej piekarnik do 220 stopni Celsjusza. Na blachę wyłóż papier do pieczenia.
4. Krok
Ziemniaki wymieszaj z oliwą, solą i pieprzem., a następnie rozłóż na blasze w jednej warstwie. Upiecz przez 20 minut.
5. Krok
W międzyczasie zetrzyj ser na tarce o dużych oczkach.
6. Krok
Po upieczeniu posyp frytki serem i wróć do piekarnika na 2-3 minuty, aż ser się roztopi.