REKLAMA

Źródło: johnnychencomau from Getty Images

Frytki z piekarnika

Złote i chrupiące frytki z piekarnika to świetna alternatywa dla tradycyjnie smażonych frytek. Są mniej kaloryczne, a równie smaczne. Świetnie sprawdzą się jako dodatek do obiadu czy samodzielna przekąska.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 6 Sztuka ziemniaki Dodano do
  • 2 łyżki oleju roślinnego Dodano do
  • 1 szczypta soli Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza.

2. Krok

Ziemniaki obierz i pokrój w słupki o grubości około 1 cm.

3. Krok

Ułóż frytki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

4. Krok

Skrop frytki olejem, posyp solą.

5. Krok

Piecz przez około 40 minut, do momentu aż frytki będą złote i chrupiące.

6. Krok

Podawaj gorące.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy