REKLAMA

Źródło: Pexels

Flaki

Popularna pyszna zupa.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 112 kg flaków wieprzowych lub wołowych Dodano do
  • 2 cebule pokrojone Dodano do
  • 4 ząbki czosnku Dodano do
  • 2 marchewki Dodano do
  • 2 pietruszki obrane i pokrojone Dodano do
  • 1 litr bulionu mięsnego Dodano do
  • 2 łyżki masło Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

130 min.
1. Krok

Na patelni rozgrzej masło i dodaj cebulę, czosnek, marchewki i pietruszki. Smaż, mieszając od czasu do czasu, przez około 5 minut.

2. Krok

Dodaj flaki i bulion mięsny i gotuj na wolnym ogniu przez około 2 godziny lub aż flaki będą miękkie.

3. Krok

Dopraw solą i pieprzem do smaku.

4. Krok

Podawaj gorące flaki z ulubionymi dodatkami, takimi jak pieczywo lub ziemniaki.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy