REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/K53hRfGGvoPKj3MRQR6i/91ee00d56ab0b0ab166d092fcb0f56.jpeg)
Filety rybne w piekarniku
Smaczne i zdrowe filety rybne, przygotowane w piekarniku.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 4 Kawałki filety rybne
- 1 kawałek cytryna
- Przyprawa do ryb
- masło
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
45 min.
1. Krok
Rozgrzewamy piekarnik do 200 °C.
2. Krok
Rybę filet myjemy i suszymy papierowym ręcznikiem.
3. Krok
Rybné filety posypujemy przyprawą, polewamy sokiem z cytryny i pozostawiamy do marynowania na 15 minut.
4. Krok
Na filecie połóż trochę masła.
5. Krok
Filet rybny wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 20-25 minut lub do momentu, gdy ryba jest całkowicie upieczona.