REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/MotFY2lWVadplUGOIBhS/51db931dc986020f7da69427f4f2da.jpeg)
Źródło: FB: Varenie je radosť
Fasolowy gulasz z wędzonym mięsem
REKLAMA
Składniki
porcje
4
Główne składniki
- 500 g Fasola
- 200 g wędlina
- 2 szt seler
- 1 szt czosnek
Pozostałe składniki
- 2 szt liść laurowy
- 5 szt Czarny pieprz
- 1 łyżeczka słodka papryka
- 1 łyżeczka sól
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
90 min.
1. Krok
Fasolę dokładnie wypłukać i pozostawić namoczoną na noc.
2. Krok
Marchewkę oczyść, pokrój na mniejsze kawałki i razem z wędzonym mięsem i fasolą włóż do garnka.
3. Krok
Dodaj liść laurowy, cały czosnek, całe kawałki czarnego pieprzu i dolej tyle wody, aby wszystkie składniki były wygodnie pokryte.
4. Krok
Kiszonkę gotujemy na średnim ogniu przez około 90 minut. Podczas gotowania regularnie kontroluj i w razie potrzeby dolewaj wody.
5. Krok
Dodaj sól i słodką paprykę około 15 minut przed końcem gotowania.
6. Krok
Po ugotowaniu pozostaw zupę na chwilę do odstąpienia. Następnie podawaj go gorący, na przykład z chlebem.