REKLAMA

Źródło: FB: Varenie je radosť

Fasolowy gulasz z wędzonym mięsem

REKLAMA

Składniki

porcje
4

Główne składniki

  • 500 g Fasola Dodano do
  • 200 g wędlina Dodano do
  • 2 szt seler Dodano do
  • 1 szt czosnek Dodano do

Pozostałe składniki

  • 2 szt liść laurowy Dodano do
  • 5 szt Czarny pieprz Dodano do
  • 1 łyżeczka słodka papryka Dodano do
  • 1 łyżeczka sól Dodano do
REKLAMA

Procedura

90 min.
1. Krok

Fasolę dokładnie wypłukać i pozostawić namoczoną na noc.

2. Krok

Marchewkę oczyść, pokrój na mniejsze kawałki i razem z wędzonym mięsem i fasolą włóż do garnka.

3. Krok

Dodaj liść laurowy, cały czosnek, całe kawałki czarnego pieprzu i dolej tyle wody, aby wszystkie składniki były wygodnie pokryte.

4. Krok

Kiszonkę gotujemy na średnim ogniu przez około 90 minut. Podczas gotowania regularnie kontroluj i w razie potrzeby dolewaj wody.

5. Krok

Dodaj sól i słodką paprykę około 15 minut przed końcem gotowania.

6. Krok

Po ugotowaniu pozostaw zupę na chwilę do odstąpienia. Następnie podawaj go gorący, na przykład z chlebem.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy