REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/CRk3p6G_9jS-B9MZX8xI/17b9eaf8c63236afe3a417fcbfc5e7.jpeg)
Fasolka szparagowa z kurczakiem w curry
Smaczna fasolka szparagowa z dodatkiem kurczaka w aromatycznej prrzyprawie curry.
REKLAMA
Składniki
porcje
2
- 500 g fasolki szparagowej
- 300 g piersi z kurczaka
- 3 kostki szpinaku w brykietach
- przyprawy curry
- sól czarny pieprz
- gałka muszkatołowa
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
40 min.
1. Krok
Fasolkę szparagową gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
2. Krok
Kurczaka kroimy w drobną kosteczkę , przekładamy na patelnię z niewielką ilość oliwy z oliwek. Dodajemy przyprawy i chwilę smażymy po około 15 minutach dodajemy fasolkę szparagowa i szpinak.
3. Krok
Smażymy jeszcze chwilę do momentu jak szpinak się rozpuści i odparuje woda. Doprawiamy do smaku.