REKLAMA

Źródło: VeselovaElena from Getty Images

Fasolka szparagowa z boczkiem

To klasyczny czeski przysmak, który świetnie nadaje się na główny posiłek i jako dodatek do mięsa.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g świeża zielona fasolka Dodano do
  • 150 g Boczek wysokiej jakości Dodano do
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • 2 Goździki Czosnek Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
  • 1 Łyżki Olej roślinny Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Najpierw oczyść fasolę i odetnij końcówki. Następnie gotuj ją w garnku z wrzącą, osoloną wodą przez około 10 minut, aż będzie miękka. Następnie odcedź ją i odstaw na bok.

2. Krok

Pokrój boczek w cienkie paski i drobno posiekaj cebulę. Obierz i zmiażdż czosnek. Rozgrzać odrobinę oleju na patelni i podsmażyć cebulę, a następnie dodać boczek i smażyć, aż będzie chrupiący.

3. Krok

Dodaj zmiażdżony czosnek i smaż przez kolejną minutę. Następnie dodać fasolę, sól i pieprz i wszystko dokładnie wymieszać. Pozostaw fasolę na patelni jeszcze przez około 5 minut, aby się podgrzała i wchłonęła smak boczku i cebuli.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

379 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Gotowane

1452 przepisy

Na patelni

560 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy